27 september 2023

Resultaten Vitaliteitsscan Vrijwilligerscentrale Doetinchem

Nieuwsgierig naar de stand van zaken vrijwillige inzet in gemeente Doetinchem? Samen met jouw vrijwilligersorganisatie krijgen we dit in beeld! Heb jij wat tijd voor ons, om jullie te helpen? Doe dan mee met onze vitaliteitscan!

Met deze oproep nodigden wij, van eind juni tot eind augustus , vrijwilligersorganisaties uit Doetinchem op om deel te nemen aan een Vitaliteitsscan. Het was inmiddels al jaren geleden dat er breed is gekeken naar de stand van zaken rondom vrijwilligersorganisaties binnen onze gemeente. En zeker na Corona leek het ons een goed moment om dit te toetsen:

  • Hebben zij voldoende vrijwilligers?
  • Aan welke ondersteuning is er behoefte?
  • Wat hebben zij elkaar te bieden? En ga zo maar door.

Om vrijwilligerswerk voor de toekomst te behouden en om bij te kunnen dragen aan een duurzaam evenwicht tussen vraag naar en aanbod van vrijwilligers, is het voor ons van belang om te weten waar aandachtspunten liggen. Dankzij jullie medewerking , informatie, tips & tops hebben wij hier nu concreet inzicht in gekregen voor vrijwilligersorganisaties binnen Doetinchem. Dit stelt ons in staat om ons aanbod op inhoud en vorm beter op jullie af te stemmen. Kortom; jullie hebben ons enorm
geholpen, zodat wij jullie weer kunnen helpen.

Wij danken jullie voor de tijd en delen dan ook graag de resultaten met jullie in dit document. Allereerst geven we jullie de resultaten per vraag en vervolgens voegen we informatie toe over
specifieke onderdelen, zoals een vertrouwenscontactpersoon , vrijwilligersbeleid en meer informatie over de dienstverlening van ons als Vrijwilligerscentrale Doetinchem.