Advies & ondersteuning

Vrijwilligerscentrale Doetinchem stimuleert de toegankelijkheid van het vrijwilligerswerk voor inwoners en de vrijwilligersorganisaties van de gemeente Doetinchem. Wij hebben een actieve rol in de directe ondersteuning van vrijwilligerswerk en vormen een organisatorisch knooppunt voor vraag en aanbod. De vrijwilligerscentrale beheert een vacaturebank waarin het vrijwilligerswerk van deze gemeente is ondergebracht.

Wij ondersteunen vrijwilligersorganisaties, verenigingen en stichtingen uit gemeente Doetinchem met advies en informatie. Kleine of grote organisaties, uitgebreid of kort advies. Wij zijn kosteloos beschikbaar om knelpunten binnen organisaties te bespreken, voor korte vragen, om te “sparren” en deskundig advies uit te brengen.

Je kan bij ons terecht voor informatie en advies over:

Werving van vrijwilligers – Selecteren en aannemen van vrijwilligers – Begeleiden van vrijwilligers – Wet- en regelgeving – Vrijwilligersbeleid -Organisatievraagstukken – Fondsen & subsidie – PR – Scholing – Netwerken.

Neem contact met ons op voor een afspraak en / of kijk in het kenniscentrum.

Wij verzorgen trainingen, workshops en netwerkbijeenkomsten voor vrijwilligers en besturen. Heb je zelf een mooie activiteit of training voor vrijwilligers dan kan je deze daar zelf toevoegen voor andere deelnemers.

Om ondersteuning te bieden aan het vrijwilligerswerk in de gemeente Doetinchem, organiseert de Vrijwilligerscentrale evenementen voor vrijwilligersorganisaties en (potentiële) vrijwilligers.

Wij zijn te bereiken via ons contactformulier, per mail of via 0314-366734. Onze spreekuren zijn vrij toegankelijk voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.