Werkwijze Buurtplein Burenhulp

Er zijn veel vrijwilligersorganisaties in Doetinchem die je kunnen helpen of waar jij vrijwilligerswerk kan doen. Maar soms bieden zij net niet de dienst / hulp die jij zoekt of het type vrijwilligerswerk waar jij je voor in wil zetten.

Als inwoners van Doetinchem kunnen we veel onderling regelen, als we het maar van elkaar weten! Jij bent hier omdat je praktische hulp zoekt of juist omdat jij jouw tijd wil inzetten voor een ander. Vraag en aanbod noemen wij dat.

 

Hoe werkt het?

Het prikbord van Buurtplein Burenhulp werkt op een zelfde manier als een prikbord in de supermarkt, maar dan digitaal. Je plaatst je vraag of je aanbod en wij brengen het vervolgens breder onder de aandacht via onze nieuwsbrief, in het Doetinchems Vizier en via onze social media kanalen. Samen vergroten we de kans dat iemand je oproep ziet. Om een vraag of aanbod te plaatsen moet je eenmalig een account aan maken. Alleen je naam wordt zichtbaar op de website. De overige gegevens zijn voor ons als Vrijwilligerscentrale nodig om waar nodig contact met je op te nemen.

Buurtplein Burenhulp gaat om praktische, kortdurende hulp. Denk aan:

  • een keer de tuin helpen doen omdat iemand het even niet kan
  • een boodschap meenemen
  • een keer vervoeren buiten Doetinchem
  • een klus in en om het huis
  • enz.

Beschrijf jouw vraag of aanbod zo concreet mogelijk, bijvoorbeeld;

Ik ben op zoek naar iemand die tussen 12 september en 30 september boodschappen voor mij kan halen en in huis kan opbergen. I.v.m. het herstellen van een operatie zal ik dat tijdelijk niet zelf kunnen doen. Ik ben een man van 63 jaar en woon in wijk de Huet.

Iemand kan nu via onze website rechtstreeks reageren op jouw bericht. Je ontvangt dan een e-mail. Tegelijkertijd kunnen wij geen garantie geven dat iemand dit wil doen.

 

Vrijwillige inzet

Burenhulp is een dienst op vrijwillige basis. Als inwoners help je elkaar onderling en je maakt dan ook samen afspraken.  Uiteraard kun je wel afspraken maken over een eventuele onkostenvergoeding. Het is belangrijk dat jullie onderling een klik hebben en wij raden mensen aan om eerst kennis te maken. Denk vooraf goed na over persoonlijke gegevens. Geef bijvoorbeeld niet je ID-kaart of pinpas af wanneer je iemand onvoldoende kent. Ons platform brengt mensen bij elkaar, maar jullie zijn onderling verantwoordelijk voor de afspraken en de samenwerking. Wanneer je de afspraken wil vastleggen, dan kan je gebruik maken van dit formulier samen werken burenhulp.

  • Wanneer je twijfelt of jouw vraag of aanbod geschikt is voor Burenhulp, dan mag je altijd eerst contact opnemen. Wij denken dan met je mee.
  • Wanneer je vraag iemand betreft die kwetsbaar is of je zoekt als hulpverlener een vrijwilliger voor je cliënt, vragen we je ook om vooraf contact op te nemen.