Over de vrijwilligersmarkt

Met de jaarlijkse vrijwilligersmarkt stellen we vrijwilligersorganisaties en mensen die vrijwilligerswerk zoeken in de gelegenheid om elkaar, op een laagdrempelige manier, te ontmoeten.

Aan vrijwilligersorganisaties stellen wij kosteloos een kraam of sta-tafel ter beschikking waar zij zich kunnen presenteren aan het publiek. Het aantal organisaties dat per jaar mee doet verschilt, maar ligt doorgaans rond de 30.

De bezoekers bestaan grotendeels uit mensen die meer willen weten over de verschillende soorten vrijwilligersorganisaties. Wat doen zij? Welke werkzaamheden worden verricht? En past dat ook bij wat ik zoek als vrijwilliger? Daarnaast zijn er ieder jaar verschillende mensen vanuit de gemeente of andere organisaties die nauw betrokken zijn bij het vrijwilligerswerk. Ook voor de bezoekers is de entree gratis. In twee uurtjes komen er gemiddeld 120 personen langs de kramen.

Er is voldoende gelegenheid om, als organisaties, onderling te netwerken, maar bovenal om kennis te maken met de verschillende bezoekers.

Ieder jaar proberen we een actueel thema uit te lichten en een speciale plek te geven tijdens de vrijwilligersmarkt, zoals maatjes of vrijwilligerswerk voor nieuwkomers.

De vrijwilligersmarkt zal komend jaar plaatsvinden op zaterdag 14 september in de foyer van Amphion theater en zal onze 20ste editie zijn!