Stichting Thuisgekookt

Stichting Thuisgekookt

Omschrijving

Stichting Thuisgekookt is er voor iedereen die vanwege fysieke of mentale klachten niet meer in staat is om iedere dag zelf te koken. Bijvoorbeeld omdat je chronisch ziek bent, een beperking hebt, je eenzaam voelt, of omdat je vanwege een hoge leeftijd of psychische aandoening weinig energie overhoudt om te koken. Bij Stichting Thuisgekookt streven we naar een gezonde warme maaltijd en betekenisvol sociaal contact toegankelijk voor iedereen. Daarom zorgen we ervoor dat de maaltijd voor de kostprijs wordt aangeboden en hierdoor ook beschikbaar is voor mensen met een kleinere portemonnee. Voor mensen die ook de kostprijs niet kunnen betalen werkt Stichting Thuisgekookt met een donatiepot, van waaruit de maaltijden kunnen worden bekostigd.

Doelstelling

Eenzaamheid tegengaan door te delen Stichting Thuisgekookt brengt mensen die hulp nodig hebben in contact met een thuiskok in de buurt. Zo proberen wij gezonde voeding en sociaal contact voor iedereen bereikbaar te maken. Door middel van zorgvuldige en persoonlijke matchmaking en samenwerking met hulpverlening draagt Stichting Thuisgekookt bij aan maatschappelijke effecten zoals: Langer zelfstandig thuis wonen Verminderde belasting van hulpverleners Gezondheidswinst Het uitstellen van zorg Bete

Activiteiten

Wij koppelen buurtgenoten aan elkaar waar enerzijds iemand een maaltijd nodig heeft en anderzijds iemand die graag een portie extra kookt (op vrijwillige basis)

Overige informatie

Aantal beroepskrachten: 31-40

Aantal vrijwilligers: >500

Website

https://thuisgekookt.nl/

Locatie(s) / dienst(en)

Stichting Thuisgekookt Hoofdkantoor

Croeselaan 15
3521 BJ Utrecht