Fietsmaatjes Doetinchem i.o.

Fietsmaatjes Doetinchem i.o.

Omschrijving

Samen genieten op de fiets. Dat gun je toch iedereen? Fietsmaatjes maakt dat voor iedereen mogelijk door vrijwilligers te koppelen aan gasten die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Samen maken zij heerlijke fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Zo genieten ze van onderlinge gesprekken, de omgeving en zijn ze lekker in beweging. Gezond en gezellig! In totaal fietsen er in Nederland meer dan 2100 gasten met evenveel vrijwilligers op een van de vele duofietsen.

Doelstelling

Beleidsmakers en politici hebben het vaak over het behoud van kwaliteit van leven, bevorderen van vitaliteit. Dat is precies wat Fietsmaatjes doet. Fietsmaatjes is betekenisvol voor drie doelgroepen: - Onze gasten maakt het minder eenzaam, geeft het beweging, zinvolle contacten en activiteiten. - Onze vrijwilligers geeft het een gezonde en zinvolle vrijetijdsbesteding. - De mantelzorgers van onze gasten worden door Fietsmaatjes even ontlast

Activiteiten

Fietsmaatjes fietst met mensen die er graag op uit gaan maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Deze mensen worden gekoppeld aan vrijwilligers die net zo graag op de fiets stappen en de gasten kunnen helpen. Samen trekken ze er op uit op een duofiets met elektrische trapondersteuning: een e-bike waarbij je naast elkaar zit dus. Sommigen houden het bij een rondje door het dorp waarbij de koffie en de appeltaart het hoogtepunt vormen, anderen dagen elkaar uit met stevige fietstochten.

Overige informatie

Aantal beroepskrachten:

Aantal vrijwilligers: 6-10

Website

https://www.fietsmaatjes.nl

Locatie(s) / dienst(en)

Doetinchem

Ampsen 68
7006JN Doetinchem