Fietsmaatjes Doetinchem

Fietsmaatjes Doetinchem

Omschrijving

Wilt u nog graag fietsen, maar is dit zelfstandig niet (meer) mogelijk, of voelt u zich onzeker op de fiets? Zou u graag samen met iemand willen fietsen? Houdt u van buiten zijn en kunt u goed fietsen en wilt u iemand anders hier ook van laten genieten? Dan is Fietsmaatjes iets voor u! Fietsmaatjes, een vrijwilliger en een gast, maken samen heerl

Doelstelling

Onze doelstelling is om mensen die nog graag willen fietsen, maar dit zelfstandig niet meer kunnen, fietstochten van circa 1-3 uur aan te bieden. Met deze regelmatige fietstochten wordt het (mogelijke) isolement van onze gasten doorbroken, komen de gasten op een gezellige manier letterlijk in beweging en ontstaan er unieke contacten.

Activiteiten

Fietsmaatjes fietst met mensen die er graag op uit gaan maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Deze mensen worden gekoppeld aan vrijwilligers die net zo graag op de fiets stappen en de gasten kunnen helpen. Samen trekken ze er op uit op een duofiets met elektrische trapondersteuning: een e-bike waarbij je naast elkaar zit dus. Sommigen houden het bij een rondje door het dorp waarbij de koffie en de appeltaart het hoogtepunt vormen, anderen dagen elkaar uit met stevige fietstochten.

Overige informatie

Aantal beroepskrachten:

Aantal vrijwilligers: 6-10

Website

https://www.fietsmaatjesdoetinchem.nl

Locatie(s) / dienst(en)

Stichting Fietsmaatjes Doetinchem

Ampsen 68
7006JN Doetinchem

Vacatures