5 juni 2024

En zo is het zaadje geplant

In april jl. kregen wij de vraag om een presentatie te verzorgen, over (het doen van) vrijwilligerswerk, voor 29 leerlingen (1e jaar) van Het Groene Lyceum van Zone.college in Doetinchem. Dit naar aanleiding van hun project ‘Bijdragen in de samenleving’. De leerlingen kregen tevens de opdracht om iets te doen voor een ander én aan ons de vervolgvraag om hierin mee te denken?

Tijdens een gesprek met Karin Willemsen, coördinator welzijn en netwerk van Sensire, locatie Den Ooiman, hebben we haar de vraag voor een opdracht voorgelegd. Karin reageerde enthousiast en wist wel een aantal leuke klussen die de leerlingen op een dagdeel samen konden oppakken. We hebben vervolgens de docenten Johnny en Simone in contact gebracht met Karin, om samen verdere afspraken te maken.

En maandag 3 juni jl. was het dan zover! Er werden diverse klussen door de leerlingen opgepakt met hulp en begeleiding van hun leerkrachten én (vrijwillige) medewerkers van Sensire, waaronder Karin. Twee terrassen werden schoongeveegd, ingericht en opgefleurd met de plantenbakken die weer zijn voorzien van nieuwe planten, die werden meegebracht door het Zone.college. De planten hadden ze overgehouden van hun recent gehouden Plantjesmarkt op school en deze hebben nu een nieuwe bestemming gekregen! Een fietsenhok werd schoongemaakt en er werden cup cakes gebakken, waarbij enkele bewoners ook hebben meegeholpen. Tijdens een gezellige pauze werd er naast ranja, ook genoten van de overheerlijke cup cakes door de bewoners én de leerlingen.

Het was een geslaagde ochtend waarbij er een zaadje is geplant voor de toekomst, in ieder geval om te kijken naar meer samenwerking tussen het Zone.college en Sensire.

Vooraf is toestemming gevraagd voor het plaatsen van de begeleidende foto’s.