Gastgezin Kittens (Katten)

Omschrijving

Opvang en verzorging van kittens in de thuissituatie. Het Dierencentrum Achterhoek (het dierenasiel in Doetinchem) vangt ieder jaar honderden kittens op. Soms is het wenselijk dat diertjes tijdelijk worden opgevangen in een huiselijke situatie Dat geldt bv. voor weesjes die nog geflest moeten worden, schuwe diertjes die moeten socialiseren maar ook voor kersverse moeders die hun kroost grootbrengen. Het gastgezin is tijdelijk hoofdverzorger van de dieren die bij hen zijn ondergebracht. De medewerker van het Dierencentrum is regievoerder en geeft instructies. Afhankelijk van de zorgvraag en aanwijzingen bestaat de taak uit: de dagelijkse dierverzorging, bijhouden van dierdossier, periodiek bezoek aan het Dierencentrum etc.

Werkadres Dierencentrum Achterhoek
Locatie Doetinchem
Werksoort Dieren
Doelgroep Dieren
Werkdagen/tijden Het Dierencentrum neemt contact op met het gastgezin; besproken wordt wat het doel is van de thuisopvang en de verwachte duur van de opvangtermijn. Een en ander altijd in overleg.
Aantal werkuren 24
Periode/ inzet per week
Gewenste opleiding NVT
Bijzondere voorwaarden Beschikking over een afgesloten vertrek in huis voor opvang; Tijdsinvestering is o.a. afhankelijk van de aard van opvang; Kennis-/en ervaring in de dierverzorging is een pré; Bereidheid tot periodiek bezoek aan DCA voor (medische) check.
Inwerk methode/ begeleiding Intakegesprek. Als zowel Dierencentrum als kandidaat-gastgezin goede samenwerkingsmogelijkheden zien dan zal de medewerker DCA steeds afspraken maken met het gastgezin, afhankelijk van de zorgvraag van het dier dat in het gastgezin opgenomen wordt. De begeleiding en aansturing vinden altijd plaats vanuit het Dierencentrum.
Overige bijzonderheden Gastouder worden begint met een grote betrokkenheid bij de dieren maar ook stressbestendigheid; kennis en inzicht zijn onmisbaar. Het gastgezin beschikt over incasseringsvermogen om te kunnen dealen met ingrijpende levensgebeurtenissen zoals ziekte en afscheid nemen. Bovenal geeft het werk veel voldoening, je maakt het verschil voor veel dieren!
Wij bieden scholing Nee
Onkostenvergoeding Nee
Verzekering Nee
Vrijwilligerscontract Nee
Getuigschrift/ certificaat Nee
Aantal gezochte vrijwilligers 5

Het is niet mogelijk om op deze vacature te reageren zonder dat je ingelogd bent. Klik op onderstaande button om in te loggen of een account aan te maken.

Aanmelden/inloggen
Vacature printen
Dierencentrum Achterhoek

Edisonstraat 54
7006 RE DOETINCHEM

Contactpersoon

Ina Sämmang

Bekijk organisatie